Už jen přečtením názvu tohoto pokrmu se v nás začínají probouzet všechny chuťové buňky a hned si umíme představit tu vynikající aroma…

ingredience:

1kg kuřecích prsou
1ks papriky
3 PL papriky
200ml smetany
3 rajčata
2 lžíce másla
2 PL pšeničné mouky
2ks cibule
sůl
koření

postup:

  1. Cibuli si nakrájíme na kostky, vložte do hrnce a osmahneme ji na másle dozlatova.

1-4

2. Přidejte mletou papriku a za stálého míchání ji propojte s máslem.

2-8

3. Prsa si nařežte na hrubší kousky a poklademe je na cibulový základ. Osolte, opepřete a nechte povařit 5-7 minut. Při paprikáše můžete použít jakoukoliv část kuřete, po oddělení od kůže a přebytečného tuku.

3-5

4. Rajčata nechte spařit, odstraňte slupku a spolu s paprikou jejich nakrájejte na velké kostky.

4-6

5. Zeleninu vložte do hrnce, zamíchejte a zalijte vývarem. Když vše přijde do varu, přikryjte hrnec a snižte plamen na minimum. Nechte podusit přibližně 50 minut

5-6

6. Přidejte zakysanou smetanu smíchanou s moukou.

6-3

7. Důkladně promíchejte, nezakrývejte a vařte dalších 7-10 minut. Hotovo!

Přílohu k této pochoutce necháme na vás a přejeme vám dobrou chuť!

7-4