Úžasný recept na bavorské houskové knedlíky, které jsou tak skvělé, že je můžete jíst i samy – bez omáčky či dalších příloh. Když do nich navíc přidám osmaženou slaninu, míjejí se doslova jako teplé rohlíky…

Klidně je můžete i zamrazit, když budete potřebovat chutnou přílohu, stačí jen rozmrazit, ohřát na páře a máte přílohu jako lusk!

Ingredience:

10-12 krajíců chleba nebo jiného pečiva (cca 500 g)
¾ šálku – 1 a ¼ šálku teplého mléka
2 lžíce čerstvé petrželky
sůl a pepř
2-3 vejce

Kousek pálivé papriky nakrájené nadrobno nebo pálivého koření (pokud nemáte rádi pálivé, vynechejte)

Volitelné: Slaninka, osmažená cibule, šunka, česnek nebo výbornou volnou jsou i škvarky

Postup přípravy najdete na další straně …