Budeme potřebovat:

  • 600 g vepřového masa
  • 2 čajové lžičky hořčice
  • 50 g šunky
  • 50 g tvrdého sýra
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • sůl dle chuti
  • pepř (nejlépe čerstvě mletý) podle chuti

Postup:

Nejprve si připravíme maso, které naporcujeme na tenké řízky. Snažte se, aby byla plocha masa co největší, protože budeme maso plnit a následně překládat. Potom řízky mírně naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran. Pak je z obou stran natřeme tenkou vrstvou hořčice. Na základě použité hořčice můžete měnit celkovou chuť masa, takže klidně experimentujte například i s dijonskou hořčicí, která bude lahůdkou zejména pro milovníky pikantnějších jídel. Chcete-li zkusit medovou hořčici, skvěle se k ní hodí sýr ementálského typu.

Pokračování na další straně …