Brambory jsou jednou ze základních potravin, které doma máme, protože z nich víme vykouzlit nespočet pokrmů. Dnes si díky následujícímu receptu můžete připravit neuvěřitelně voňavé a lahodně křupavé brambory, které máte hotové levou zadní…

Pokud nevíte co k pečenému masu nebo rybě nebo chcete jen rychlý oběd s chutným domácím dresinkem, rozhodně vyzkoušejte pečené česnekové brambory. Nenaděláte se, pečou se samy a navíc neobsahují množství oleje jako například hranolky, takže se potěší i vaše figura. Nabídněte jejich rodině nebo hostům a jiné už ani nebudou chtít.

Budeme potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 70 ml olivového oleje
  • polovinu čajové lžičky mletého kmínu
  • 6 stroužků česneku
  • sůl dle chuti
  • pepř podle chuti
  • čtvrt čajové lžičky mleté červené papriky (přidejte i pálivou, pokud máte rádi pikantnější)
  • stonek petrželky
  • polovina lžičky bazalky
Pokračování na další straně …