DATUM PUBLIKOVÁNÍ: 2007
NÁZEV SOUBORU: Dieta při hypertenzi.pdf
VELIKOST SOUBORU: 8,56 MB
ISBN: 9788072544110
Hypertenzní choroba je časté onemocnění, které je nebezpečné zejména svými důsledky, jakými jsou například riziko krvácení do centrálního nervového systému, či nadměrné zatížení kardiovaskulárního aparátu se všemi důsledky. Nezbytnou součástí léčby hypertenze je dieta. Autoři publikace – lékař a dietní sestra – seznamují čtenáře s hlavními zásadami dietního režimu a předkládají jim řadu vhodných receptů.
CO JÍST, KDYŽ MÁTE VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - AZ Rodina - to ...
Dieta při vysokém krevním tlaku. Suroviny: 4 velká rajčata, 120 g telecího masa, 40 g rýže, 20 g oleje, polovina vejce, sůl.
Bylinky a potraviny, které snižují krevní tlak | Tlakoměry.cz
Dieta by se měla zaměřit na snížení tělesné hmotnosti.Z minerálů je zapotřebí snížit příjem sodíku a zvýšit naopak příjem draslíku.Doporučuje se dbát o snížení příjmu nasycených mastných kyselin a zvýšený přísun mastných kyselin nenasycených.Hlasy, že vliv skladby mastných kyselin na hypertenzi není definitivně dokázán, mohou mít sice pravdu, ale ...