DATUM PUBLIKOVÁNÍ: 2001
NÁZEV SOUBORU: Římská kuchařka.pdf
VELIKOST SOUBORU: 7,98 MB
ISBN: 8072770217
Knížka, která přinese potěšení nejen zájemcům o historii, ale především všem, kteří si chtějí vyzkoušet starověké recepty pro labužníky, jakými byli císaři Nero či Traianus, je rozdělena do dvou částí. První podává přehledné a zajímavé informace o plodinách, stravě i hostinách starověkých civilizací Egypta, Mesopotámie, Řecka, a především Říma. Druhá je vlastně kuchařskou rekonstrukcí řady receptů nejstarší evropské kuchařky M. G. Apicia.
Praktická Kuchařka: Římská omáčka
Jak se jedlo ve starověku: Římská kuchařka Magdalena Beranová, Jaroslav Řešátko Nakladatel: Libri 2000
římská kuchyně
Česnek nakrájený na plátky a osmahneme na oleji s nasekanou petrželkou. Přidáme na kostky nakrájené cukety, osolíme, opepříme, vmícháme protlak, zalijeme vývarem a dusíme do zhoustnutí. Hotové posypeme sýrem a podáváme s rýží nebo s hranolky.